PDA

Zobacz pełną wersję : Invalid Sesion



MaxyM
07-06-2003, 13:59
Nie każdy kto może znać przyczynę, wpisze tutaj i jak sobie z tym poradzić... my nie mamy pojęcia co to i dlaczego?

Wiem, że nie tylko na naszym forum są z tym problemy... do tego jednych to męczy, a drudzy wogóle nie mają z tym problemu.

Może to Cookies... 8o

szczepan
07-06-2003, 14:03
moze to przypadek ale mi to wyskakuje jak chce napisac odpowiedz w nowym oknie i otwieram ze przy pomocy myszy... "otworz lacze w nowym oknie" (tak mialem jak wczoraj probowalem Ci odpowiedz na priva napisac)
albo drugie spostrzezenia jak po wcisnieciu "odpowiedz" jak nie pisze nic i mieja jakis czas...
nie wiem czy to cos pomoze ale to zaobserwowalem

krollek
07-06-2003, 14:04
Wiem, że nie tylko na naszym forum są z tym problemy... do tego jednych to męczy, a drudzy wogóle nie mają z tym problemu.
Tak kłopoty z invalid sesion są też na innych forach :(
Jest to cholernie wkurzające :/

Luk@s
07-06-2003, 14:30
mi wyskakuje gdy cytuje badz odpowiadam w 9 na 10 przypadkow, i zeby bylo normalnie musze sie cofnac i kliknac raz jeszcze odpowiedz i wtedy zawsze jest ok.
ale dlaczego tak to zacholere nie wiem... i wkurza mnie to maxymalnie :fu:

Łysolek
07-06-2003, 14:34
Ja będąc z kolei u Nathi na kompie tio nie mogłem napisać żadnego tematu , bo wkoło cos wyskakiwało z tym invalid ... u mnie w domciu jest ok , tylko czasami raz na 20 postów się cos takiego robi ... dziwne to 8- :hmm:

MaxyM
07-06-2003, 14:40
Mamy trop...

W krótce powinno to cholerstwo zniknąć... (na dniach, godzinach)

Luk@s
07-06-2003, 14:41
Mamy trop...

W krótce powinno to cholerstwo zniknąć... (na dniach, godzinach)

jaki? i czywiesz co z tym zrobic, czy liczysz ze zemrze z glodu badz upału? :rotfl:

MaxyM
07-06-2003, 14:54
Dobra sprawdzac, czy nadal sa problemy...

MaxyM
07-06-2003, 15:25
Ci co mają nadal problemy:

Ściągnąć: Mozille 1.4 (to jest link do pliku) (http://mozillapl.org/index.php?name=MozillaPLMirrors&dfile=aHR0cDovL29zZG4uZGwuc291cmNlZm9yZ2UubmV0L3Nv dXJjZWZvcmdlL21vemlsbGFwbC9Nb3ppbGxhLVBMLVdpbmRvd3 MtSW5zdGFsbGVyLUJ1aWxkLUlELTEuNEJldGEuZXhl) I na tej przegladarce sprobujcie smigac po forum.

Grochów
07-06-2003, 15:29
Może teraz....(chodzi o to,że wreszcie udało mi się posta wysłać)...(Mozilla)

Endrju
07-06-2003, 16:08
nie chce nic mówić ale mozille alecałem już w topicu "Skojarzenia"

Mazi
07-06-2003, 17:55
hehe , dzięki invalidowi zakończyłem swoją przygodę z escupem :) .
1600 pare głosów ... po co mi to było ? :D 8- :fu: :oho:

MaxyM
07-06-2003, 19:20
A ci co maja z tym probnlemy, jaka maja wersje IE? i jakie Windowsy?

Cypis
07-06-2003, 23:09
Ja tez mialem problemy z ta nieszczesna invali sesion ale Zoliborek mi pomogl. Zainstalowalem Mozille i mi teraz biega bez problemu.Wrzucam posty az milo.
Zoliborek po stokroc DZIEKI :+: :+: :+: :+: :+:

Cypis
07-06-2003, 23:11
nie chce nic mówić ale mozille alecałem już w topicu "Skojarzenia"

Prawde mówi na tym temacie go dorwalem.

Harcerz
07-06-2003, 23:43
Nie znam sie na tym ale u mnie jest tak: Ja mam jeden komp ale internet z dwoch firm (nie wiem po co?)czyli dwa rachunki.Na jednym na ktorym sie zarejestrowalem w nowym forum, nigdy "invalid session" mi sie nie ukazal, natomiast korzystajac z drugiego czesto mi sie to zdarza ,wszystko inne pracuje bez zarzutu na obydwoch.

elvi
08-06-2003, 09:28
Well, you can remove or reduce validation as noted above (being aware of what you are doing), you could add the Mod noted above (you'll find it presently in another Invalid session topic ... no doubt it will be moved to one of the Mod forums in time) or finally you could remove the piece of code (from all affected pages) that looks like or similar to this:
Code:


// session id check
if ($sid == '' || $sid != $userdata['session_id'])
{
message_die(GENERAL_ERROR, 'Invalid_session');
}


This removes the added security of validation so if you do this we aren't interested in any security related problems that may arise. I highly recommend that you do not remove the added security from the admin control panel.

MaxyM - mam nadzieje, ze skumales o co chodzi...

arczi
08-06-2003, 18:51
Miałem to samo na początku... no i rzeczywiście Mozilla wyleczyła mnie z bólu głowy, choć o dziwo nie od razu... Dopiero po 2 dniach zacząłem śmigać po forum bez przeszkód.Polecam...

Aureliusz
08-06-2003, 22:45
Ja mam ten sam problem, a do tego ciągle mnie wylogowywuje. Wkurzam się, bo prawie do każdego postu muszę się logować.

kamyk
09-06-2003, 10:15
mi umnie na kompie to nie wyskakuje ale u panny to ostatnio mi wyskauje ale tylko w privach jak do kogos cos pisze ! ale juz jest ok po zainstalowaniu tego leku:P

Aureliusz
11-06-2003, 18:33
Czy może już wiadomo co jest przyczyną tego problemu i jak go rozwiązać nie instalując tej Mozilly. Bo ten program mi nie odpowiada, przyzwyczaiłem się do IP.

Nazgul
12-06-2003, 08:41
Nie każdy kto może znać przyczynę, wpisze tutaj i jak sobie z tym poradzić... my nie mamy pojęcia co to i dlaczego?
Wiem, że nie tylko na naszym forum są z tym problemy... do tego jednych to męczy, a drudzy wogóle nie mają z tym problemu.
Może to Cookies... 8o

IMO przyczyny leżą po stronie userów. Może NAT? Może proxy?

_Bart
12-06-2003, 15:03
Ja miałem tak:

na poczatku nowego forum strasznie narzekałem na to invalid session
pozniej cos zrobiłem (podejrzewam co) i było dobrze
wczoraj przeinstalowałem windoze i znow sie zaczeło *****
teraz zmieniłem ustawienia proxy, mam chello i zrobiłem server proxy na chello.proxy.pl i port na 8080 i zobaczymy czy znow sie poprawi ale mam nadzieje ze tak (o efektach poinformuje)

aha uzywam ie6.0

_Bart
12-06-2003, 16:14
dobra jestem na 99% pewny juz ze to wina własnie servera proxy
ci co maja Chello niech sobie zmienia server proxy na proxy.chello.pl port 8080 znmienia sie to w start/ustawienia/panel sterowania/opcje internetowe zakładka połączenia i na dole sa ustawienia sieci LAN zaznaczacie zeby uzywał servera proxy i wqpisujecie ten adres co podałem.

tak jest dobrze dla chellonałtów (przynajmniej tak mi sie wydaje bo juz mi nie wyskakuje to, wiec dzielcie sie uwagami)
co do innych dostarczycieli netu to nie wiem czy mozna to zmienic i jesli tak to na jaki server

arczi
12-06-2003, 19:22
dobra jestem na 99% pewny juz ze to wina własnie servera proxy
ci co maja Chello niech sobie zmienia server proxy na proxy.chello.pl port 8080 znmienia sie to w start/ustawienia/panel sterowania/opcje internetowe zakładka połączenia i na dole sa ustawienia sieci LAN zaznaczacie zeby uzywał servera proxy i wqpisujecie ten adres co podałem.

tak jest dobrze dla chellonałtów (przynajmniej tak mi sie wydaje bo juz mi nie wyskakuje to, wiec dzielcie sie uwagami)
co do innych dostarczycieli netu to nie wiem czy mozna to zmienic i jesli tak to na jaki server

No więc zrobiłem tak jak napisałeś i muszę powiedzieć że to... działa. O dziwo jest wszystko ok. Potwierdzam twoje rewelacje. Dzienx. :piwo4:

Aureliusz
12-06-2003, 21:43

Aureliusz
12-06-2003, 21:45
dobra jestem na 99% pewny juz ze to wina własnie servera proxy
ci co maja Chello niech sobie zmienia server proxy na proxy.chello.pl port 8080 znmienia sie to w start/ustawienia/panel sterowania/opcje internetowe zakładka połączenia i na dole sa ustawienia sieci LAN zaznaczacie zeby uzywał servera proxy i wqpisujecie ten adres co podałem.

tak jest dobrze dla chellonałtów (przynajmniej tak mi sie wydaje bo juz mi nie wyskakuje to, wiec dzielcie sie uwagami)
co do innych dostarczycieli netu to nie wiem czy mozna to zmienic i jesli tak to na jaki server
Ja jestem chellonautą i właśnie na tym poście testuję skuteczność twojej propozycji.

PS: Jest dobrze nie wywaliło mnie i mam nadzieję, że tak zostanie. A dla Ciebie _Bart :piwo4: :+:

Aureliusz
12-06-2003, 21:50
A właściwie proszę wytłumaczcie mi co to jest proxy?

_Bart
12-06-2003, 22:30
A właściwie proszę wytłumaczcie mi co to jest proxy?


W sumie to ja sam sie za bardzo na tym nie znam ale tu masz takie dosyc łopatologiczne rozwiazanie zagadki

Co to jest serwer proxy ?

Jest to komputer znajdujący się na obrzeżu sieci lokalnej w naszym przypadku sieci chello , którego zadaniem jest buforowanie pobieranych z Internetu danych. Czyli zapisywanie ściąganych plików i odpowiednie ich indeksowanie

Jak to się odbywa ?

Po dokonaniu odpowiedniej konfiguracji oprogramowania na stacji klienckiej, czyli twoim domowym komputerze, serwer proxy zaczyna pośredniczyć w połączeniach ze stronami WWW które wywołujesz, od tej chwili za każdym razem gdy wpisujesz adres strony, żądanie przekazywane jest do serwera proxy który łączy się ze wspomnianą stroną przesyłając ją do twojej przeglądarki i jednocześnie zapisując jej kopię na swoim dysku. Jeśli osoba korzystająca z tego samego serwera proxy będzie chciała obejrzeć tę samą witrynę to zostanie mu wysłana z serwera proxy a nie z jej faktycznej lokalizacji. Proces ten przyspiesza znacznie korzystanie z WWW, szczególnie z serwerów obciążonych lub odległych.

Aureliusz
12-06-2003, 22:37
A właściwie proszę wytłumaczcie mi co to jest proxy?


W sumie to ja sam sie za bardzo na tym nie znam ale tu masz takie dosyc łopatologiczne rozwiazanie zagadki

Co to jest serwer proxy ?

Jest to komputer znajdujący się na obrzeżu sieci lokalnej w naszym przypadku sieci chello , którego zadaniem jest buforowanie pobieranych z Internetu danych. Czyli zapisywanie ściąganych plików i odpowiednie ich indeksowanie

Jak to się odbywa ?

Po dokonaniu odpowiedniej konfiguracji oprogramowania na stacji klienckiej, czyli twoim domowym komputerze, serwer proxy zaczyna pośredniczyć w połączeniach ze stronami WWW które wywołujesz, od tej chwili za każdym razem gdy wpisujesz adres strony, żądanie przekazywane jest do serwera proxy który łączy się ze wspomnianą stroną przesyłając ją do twojej przeglądarki i jednocześnie zapisując jej kopię na swoim dysku. Jeśli osoba korzystająca z tego samego serwera proxy będzie chciała obejrzeć tę samą witrynę to zostanie mu wysłana z serwera proxy a nie z jej faktycznej lokalizacji. Proces ten przyspiesza znacznie korzystanie z WWW, szczególnie z serwerów obciążonych lub odległych.
Jeszcze raz :+: Co ja bym zrobił bez tych Twoich rad. :+: Jutro dam Ci znać co z tym CeeMem.

Yankes
14-06-2003, 13:51
ja zainstalowalem mozille:+: i wszystko jest oki WIELKIE DZIEKI :oho: . a tak pozatym to chyba lepsza przegladarka od IE jest!!

Nazgul
14-06-2003, 22:19
ja zainstalowalem mozille:+: i wszystko jest oki WIELKIE DZIEKI :oho: . a tak pozatym to chyba lepsza przegladarka od IE jest!!

Niestety, mam Mozillę 1.4b używam i stwierdza, że za M$ Internet Exploder (press Enter to explode or any other key to detonate) nie nadąża - vide rozjeżdżająca się stronka LegiaLive! :(

Luk@s
19-06-2003, 13:05
cush kozystam od paru godzin z mozilli i invalid session tez wyskakuje...
co robic?

Yankes
22-06-2003, 11:39
no mi na poczatku tez wyskakiwalo ale teraz juz jestem w pelni zadowolony:D

Łysolek
23-06-2003, 14:16
Uwazam , ze chyba przynajmniej narazie problemy techniczne dotyczące forum skończyły się , a wiec można chyba smialo zamknąć już ten temat :) Gdyby ktoś miał jakies problemy z forum to proszę kierować sie na maile Adminów lub na gadulca adminowego :) NR 5617888