PDA

Zobacz pełną wersję : Help



Tomi
06-12-2003, 12:44
Sorry że zakładam nowy temat ale potrzebuje pomocy, potem możecie go usunąć. Mam Wina XP i od 2 dni co jakiś czas ciągle wywala mi jakiś komunikat że system musi zostac uruchomiony ponownie i odlicza mi 1 min którą mam niby na pozamykanie wszystkich programów... Wie ktoś co to za chujostwo i jak sobie z tym poradzić bo już mnie to zaczyna lekko mówiąc wk :* ać.... :help:

Koko
06-12-2003, 12:52
Kurcze tez to mialem :/ Zlapales jakiegos wirusa, z tego co pamietam trzeba sciagnac cos zeby to zliwkidowac. Niestety nie pamietam dokladnie co, bo kolega mi to usuwal. Jak sie dowiem to ci potem napisze.

R@dek (L)
06-12-2003, 12:52
Ja ci radze wywalicć XP to jest dziadosto co chwilA SIĘ COŚ JE :* E ja mam net radiowy i na 2000 win kiedyś przewaliłem system i mówie zainstaluje XP i chój nie działa męczyłem się 2 dni i nic co chwila się jakiś błąd wyskakiwał i znowy 2000 zainstalowałem i chodzi :)


XP merda :zly:

_Bart
06-12-2003, 12:55
ja npostawilem windoze xp tydzien temu i naszczescie jest weekend i bedzie spowrotem 98

xp merda i powiedzmy otwarcie chujnia na maksa

R@dek (L)
06-12-2003, 12:59
ja npostawilem windoze xp tydzien temu i naszczescie jest weekend i bedzie spowrotem 98

xp merda i powiedzmy otwarcie ch** na maksa

Czyli mam racje XP zasrana Merda i nikomu nie polecam tego chłamu instralować :box:

ems
06-12-2003, 12:59
masz blastera, sciagnij poprawke symanteca

Tomi
06-12-2003, 13:03
Kurcze tez to mialem :/ Zlapales jakiegos wirusa, z tego co pamietam trzeba sciagnac cos zeby to zliwkidowac. Niestety nie pamietam dokladnie co, bo kolega mi to usuwal. Jak sie dowiem to ci potem napisze.

Niemożliwe , codziennie sprawdzam na onecie i nic nie ma :/

Tomi
06-12-2003, 13:04
masz blastera, sciagnij poprawke symanteca

Ems, a masz jakis link do niej ??

ems
06-12-2003, 13:04
www.symantec.com poszukaj czegos ze slowem blaster

MaxyM_
06-12-2003, 13:08
W topicu help jest gdzieś łatka, wiem bo sam pytałem kiedyś.

Tomi
06-12-2003, 13:09
No już znalazłem, zobaczymy czy pomoże....w każdym razie wielka dziękowa :+: :+:

Tomi
06-12-2003, 13:12
*****.. załączyłem to co zapodał ems...sprawdził mi cały dysk i wywalilo że nie mam tego worma :help:

***** a zaistalowałem to gówno tylko dlatego że NFS underground mi na 98 nie śmiga :zly:

R@dek (L)
06-12-2003, 13:16
*cenzura*.. załączyłem to co zapodał ems...sprawdził mi cały dysk i wywalilo że nie mam tego worma :help:

*cenzura* a zaistalowałem to gówno tylko dlatego że NFS underground mi na 98 nie śmiga :zly:


To zainastal uj ME albo 2000 bo natym nic ci nie pójdzie :box:

Tomi
06-12-2003, 13:17
Nie no NFS działa a na 98 mi nie śmigał...a od ME ani 2000 nie mam płytek 8o

c_zary
06-12-2003, 13:22
Sprobuj tego:
http://www.symantec.com/avcenter/FixWelch.exe
http://securityresponse.symantec.com/avcenter/FixBlast.exe

R@dek (L)
06-12-2003, 13:25
Działać może i działa ale problemy z tym dziadostwem dopiero się zaczynają więc szukaj płytek :>

Tomi
06-12-2003, 13:28
Czarek masz u mnie bro :+: :+: :+:

c_zary
06-12-2003, 13:34
Loos :)

HOOLSHWDP
06-12-2003, 15:18
Wirus Blaster pozbawia nas jakiegoś tam protokołu RPC. Sam protokół mozna w łatwy sposób ominąć --- Start>Panel Sterowania>Narzędzia Administracyjne>Usługi>Zdalne Wywoływanie procedur RPC (na samym dole)>Zakładka odzyskiwanie>Wszsytkie trzy błędy ustawiamy na nie podejmuj żadnej akcji 8) . Oczywiście komputer nie będzie się restartował ale jak miało nie działać tak też nie będzie działało. Zamiast tego będzie wyskakiwać komunikat że jest za mało pamięci do uruchomienia programu. Wcześniej czy później trzeba będzie zastosować format c:. :+: Najlepiej zaraz po wgraniu świeżego xp zainstalować antywirusa, jeszcze przed podłączeniem do netu.

P.S.
Blaster infekuje pliki *.exe, nie opłaca się instalować antywirusa po zarażeniu, bedziecie musieli instalować wszsytkie programy od nowa :rotfl: .

qarton
06-12-2003, 22:00
Ja to musiałem instalnąć XP, bo nie wykrywał mi cyfrówki :(

Bonhart
06-12-2003, 23:48
Ludzie! Nie formatujcie twardych dyskow. Tez mialem tego wirusa i dalem sobie rade.

1) Jak wywala komunikat ze sie restartuje po minucie nalezy w okinku uruchom wpisac "shutdown -a" to przestanie odliczac.
2) Sciagnac FixBlastera
3) Sciagnac latke ze strony Microsoftu albo innej (wpisac w google "fixbug patch" czy cos takiego i na pewno latka sie znajdzie)
4) Moj komputer -> Informacje o systemie -> Przywracanie systemu ->
wylacz przywracanie systemu na wszystkich dyskach
5) Usunac wirusa fixblaserem
6) Wgrac patcha
7) Sprawdzic jeszcze raz fixblasterem dla pewnosci
8) Odpalic ponownie kompa
9) Wlaczyc przywracanie systemu

I tyle. Ta metoda usunalem wirusa na 2 komputerach i nie formatowalem dysku. Jesli fixblaster nie usuwa wirusa a komputer nadal chce sie restartowac, trzeba wtedy znalezc w katalogu Windowsa pliki o pewnych nazwach. Niestety nie pamietam jakich, ale jest to napisane w internecie wiec trzeba poszukac.

PS> Goscia ktory napisal tego wirusa osobiscie powiesilbym za jaja :/

Pozdrawiam

Tomi
13-12-2003, 11:56
A wie ktoś czy da sie przywrócić skasowane pliki bo własnie przed chwila wyjebałem sobie niechcacy ok 200 mp3.....jak się da to napiszcie jak :+: :help:

Endrju
13-12-2003, 12:29
A wie ktoś czy da sie przywrócić skasowane pliki bo własnie przed chwila wyjebałem sobie niechcacy ok 200 mp3.....jak się da to napiszcie jak :+: :help:

A zrobileś sobie przywracanie systemu ?

Bo jak nie to raczej może byc problem ... 8o

Tomi
13-12-2003, 12:31
A wie ktoś czy da sie przywrócić skasowane pliki bo własnie przed chwila wyjebałem sobie niechcacy ok 200 mp3.....jak się da to napiszcie jak :+: :help:

A zrobileś sobie przywracanie systemu ?

Bo jak nie to raczej może byc problem ... 8o

No zrobiłem cofnalem dwa dni wczesniej ale niestety nie pomogło.... mp3 dalej nie ma :help:

Endrju
13-12-2003, 13:11
A wie ktoś czy da sie przywrócić skasowane pliki bo własnie przed chwila wyjebałem sobie niechcacy ok 200 mp3.....jak się da to napiszcie jak :+: :help:

A zrobileś sobie przywracanie systemu ?

Bo jak nie to raczej może byc problem ... 8o

No zrobiłem cofnalem dwa dni wczesniej ale niestety nie pomogło.... mp3 dalej nie ma :help:

8- Jak to nie ....

Sprawdź moze masz jakiegos wirusa ...

Kurde juz sam nie wiem ...

Bastion
13-12-2003, 13:49
*cenzura*.. załączyłem to co zapodał ems...sprawdził mi cały dysk i wywalilo że nie mam tego worma :help:

*cenzura* a zaistalowałem to gówno tylko dlatego że NFS underground mi na 98 nie śmiga :zly:


To zainastal uj ME albo 2000 bo natym nic ci nie pójdzie :box:

ME :fu: ? Najgorszy syf jaki kiedykolwiek wyszedl. Ja mam juz 3 miesiace XP i nie narzekam, wazne zeby professional to byl, bo home jest lipny i tzreba powylaczac aktualizacje, monitorowanie, raportowanie itp, a wtedy dziala dobrze.